/ For mænd / Ny pendel lampe til spisebordet

Ny pendel lampe til spisebordet Spisebordet er nok det møbel i huset, der anvendes til flest forskellige ting. Det stiller særlige krav til den pendel lampe, der oftest hænger over spisebordet. For lyset skal kunne ændres alt efter formålet – helst ved hjælp af den samme lampe.

En Fuchsia 12 er en af de dyre pendel lamper til spisebordet
En Fuchsia 12 er en af de dyre pendel lamper til spisebordet
Benny på februar 26, 2016 - 9:00 am i For mænd
Rate this post

Pendel lampen over spisebordet skal både være i stand til at give et klart lys, når bordet bruges til lektier, spil eller hvis du arbejder hjemmefra. Men samtidig skal belysningen over spisebordet også kunne dæmpes ned, når bordet er rammen omkring en hyggelig middag i gode venner eller den eneste enes selskab.

Du kan selvfølgelig også vælge en løsning, hvor det er muligt at mikse flere lyskilder, der så kan være tændt over og omkring spisebordet, alt efter hensigten med belysningen. For eksempel ved at have nogle pæne lamper siddende på væggen, der kan udgøre det for hyggebelysningen, når lampen over spisebordet er slukket. Så bliver der rigelig med mulighed for at lyse spisebordet op med stearinlys i stedet.

Du kan naturligvis også vælge en løsning, hvor der indbygges en lysdæmper i kontakten til lampen over spisebordet, så du af den vej kan ændre lysstyrken alt efter hvad der skal foregå på og omkring bordet.

Vælg en pendel til over spisebordet

Mulighederne er med andre ord mange, men når det kommer til valg af selve lyskilden over spisebordet, vil førstvalget oftest være en pendel. Den hænges oftest midt spisebordet eller også hænges der to mindre pendler over hver sin halvdel af spisebordet, hvis bordet er meget længere end et par meter.

Pendlen er oftest af den lidt større type – måske netop fordi den bliver lidt af et statement for den stil, I gerne vil kendes for hos jeres gæster. Så tit er der et vist skulpturelt element i den pendel der vælges over spisebordet. Det betyder også, at lampen over spisebordet oftest er husets dyreste belysning.

Gode eksempler på pendler til over spisebordet

I den moderate ende kunne en pendel som Le Klints nummer 172 være et valg, der viser, at I hylder klassisk dansk lampekunst, uden at det behøver at være den vanlige foldelampe, som Le Klint eller er så kendt for.

En god lampe over spisebordet er f.eks. denne Le Klint 172 B på 44 cm i diameter.


En anden mulighed der nok kræver et lidt større spisebord er den meget flotte og stilfulde Fucsia 12 fra lampeproducenten Flo. Den består af 12 enkeltlamper, der hænger parvis hen over bordets længderetning – på nær de to i enderne, der hænger i ensom majestæt i hver ende af lampen.

Var det noget med en Fucsia 12 på over en meter i længden?


Prisen er absolut i den høje ende af skalaen, men Fucia fås også i flere mindre og derfor noget billigere versioner, der så består af et færre antal lamper.

Sæt stemningen med væglamper

Ønsker du ikke at sætte en lysdæmper på pendel lampen over spisebordet, kan der i stedet anvendes væglamper omkring spisebordet, når belysningen skal dæmpes på selve bordet.

Igen kan der vælges en skulpturel løsning som f.eks. en Cube XL lampe fra Light Point. De kan købes enkeltvis eller samles i grupper. Vælger du forskellige farver til hver enkelt Cube-lampe, kan du skabe mønstre på væggen, der er lige så flot som et maleri eller andet kunstværk.

Tjek de mange muligheder med Cube XL væglamper her.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *