/ Erhverv & Økonomi / Nedslidt industri omdannes til kontorer for SMV

Nedslidt industri omdannes til kontorer for SMV Kontorhoteller der summer af liv erstatter tomme industriejendomme i Danmark

Simon på november 27, 2014 - 2:24 pm i Erhverv & Økonomi
Rate this post

Overalt i Danmark ser man en stigende tendens brede sig i ejendomsbranchen. Tomme og nedslidte industri­ og kontorejendomme forvandles til erhvervslejemål og bidrager til den grønne omstilling.

En ny rapport fra CONCITO, Danmarks grønne tænketank, viser, at alene i Region Hovedstaden stod 1,3 millioner kvadratmeter kontorareal ledigt i januar 2014. På landsplan er det 10 procent af alle erhvervsbygninger, der står tomme.

 

Fra skrot og slum til nyt kontorfællesskab

EJDA Ejendomsadministration er en af de virksomheder, som har kastet nyt lys over en gammel ejendom, der har stået tom i flere år. Ejendommen er nu forvandlet til et nyt og anderledes kontorhotel for små og mellemstore virksomheder (SMV-firmaer) i Kløvermarken på Amager. Kontorhotellet henvender sig primært til små og nyopstartede virksomheder. Men også etablerede virksomheder, der søger et let tilgængeligt kontor i København tiltrækkes af kontorfællesskabet.

Netop i København, hvor det både er dyrt og ofte besværligt at finde en parkeringsplads, er det blevet et konkurrenceparameter for det nye kontorhotel, at der er 60 parkeringspladser lige uden for døren.

 

Erhvervslokaler baner vej for grøn omstilling

Ifølge rapporten fra CONCITO er det et værdifuldt bidrag for den grønne omstilling, at gamle, tomme erhvervsbygninger bliver renoveret og anvendt til nye formål. Ved renovering af erhvervsbygninger fjernes eller reduceres materialer, der er skadelige for miljøet og bygingen gøres mere energivenlig.

Den samme tendens ser man også i det nye kontorhotel på Amager, som tilmed har fået navnet cph WASTELAND. Her er de nye kontorer indrettet med et minimalt ressourceforbrug og generelt er der i kontorfællesskabet fokus på genbrug og bæredygtige løsninger.

Ifølge EJDA Ejendomsadministration er der flere årsager til, at så mange kontorarealer står tomme. Direktør Kasper Fløe Svenningsen peger på, at mange mindre virksomheder har svært ved at finde lokaler, som er fleksible og til en overkommelig pris. Ganske vist er der ganske er der mange tomme erhvervslejemål på ejendomsmarkedet. Men det hænger ikke sammen for enkeltmandsvirksomheder og iværksættere at leje flere hundrede kvadratmeter ad gangen. Det laver stordriftsfordelen i cph WASTELAND om på.

Her lukrerer nystartede og enkeltmandsvirksomheder på det at være en del af et kontorfællesskab med en skare af ligesindede lejere. Bæredygtigheden er ifølge EJDA Ejendomsadministration en del af charmen ved stedet. Man har med vilje valgt har valgt at bevare en del af de møbler, der allerede var på stedet, og som ikke fejler noget. På den måde kommer brugte reoler, stole og skriveborde af godt, dansk håndværk til deres ret i de nyrenoverede kontorlokaler.

En anden større by, som oplever en lignende situation, er Fyns “hovedstad” Odense. En foretagsom forretningsmand fra Sjælland, Henrik Oxe, har oprettet et kontorfællesskab i Odense i en tom bygning, som du kan besøge online. Det er også muligt at læse nærmere om hans filosofi bag den nye form for kontorhotel, der baseres på iværksættere, der søger rådgivning fra garvede erhvervsfolk som et led i huslejen.

Kontorhoteller har fået “voxeværk” i Danmark ifølge Henrik Oxe, der læner sig op ad trenden i Danmark og rykker ind i et gammelt erhvervsområde med sine iværksættere. Du kan læse mere om hans kontorhotel her.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *