/ Bil og Motor / Når koblingen skal skiftes ud

Når koblingen skal skiftes ud

John Andersen på februar 11, 2019 - 10:27 am i Bil og Motor
Rate this post

En kobling er en så vital del på en bil, at det er en meget alvorlig sag, hvis den begynder at vise tegn på ikke at have det så godt.

Bilen kan ikke fungere uden sin kobling, så sker det, at den får alvorlige symptomer på at have nedsat funktion, så må du på værksted med den med det samme.

Hvad er koblingens funktion?

Koblingen er så at sige bindeleddet imellem bilens motor og gearkassen. Den kan koble motoren til eller fra, hvilket er en meget vigtig funktion.

Du kan nemlig ikke skifte gear, mens motoren er i gang. Derfor har du brug for at deaktivere den, mens du skifter gear. Omvendt skal den kobles på igen, når gearskiftet er færdig.

På samme måde skifter du mellem en aktiv og en passiv motor, når du skal bremse.

Når du skal sætte i gang skal du langsomt aktivere motoren. Her bruger du også koblingen.

Så ingen kobling – ingen kørsel.

Symptomer på nedsat funktion af koblingen

Det er selvfølgelig vigtigt at kunne forstå og reagere på de signaler, bilen udsender, hvis noget vigtigt er ved at sætte ud. Du skal altid reagere, hvis du oplever, at bilen reagerer anderledes, end den plejer, eller hvis der er lyde, lugte og reaktionsmønstre, der er anderledes.

Det, du skal være opmærksom på i forbindelse med en træt kobling er blandt andet følgende:

  • Hvis selv koblingen tager anderledes fat, end den plejer
  • Hvis der er nogle lyde eller vibrationer i pedalen, som er nye
  • Hvis det lugter lidt brændt
  • Hvis du oplever knirkende eller rystende støj, når du træder på pedalen

Disse symptomer kan være tegn på, at der er noget alvorligt galt med koblingen. Det er altid godt at være på forkant, så mærker du i det hele taget forandringer i forbindelse med koblingens tilstand, så bør du reagere.

Bliv klogere på koblingens funktion

Vil du gerne vide mere om, hvordan koblingen fungerer, og hvordan den kan repareres eller udskiftes, så er denne side et besøg værd.

Her får du nemlig både forklaret og illustreret, hvordan koblingen er bygget op, hvordan den fungerer og hvordan man kan klare at udskifte en kobling selv, hvis man ellers har mod på det.

Det er muligt at klare opgaven selv, men det kommer til at kræve meget af en amatør-mekaniker.

Få tre uforpligtende tilbud fra en fagmand

Det er de færreste, der vil påtage sig den opgave selv. De fleste må erkende, at det er en opgave for en fagmand.

Hos Autospecialist.dk kan du få tre uforpligtende tilbud fra hver sin mekaniker, der kan klare en udskiftning af koblingen.

Det er en halvpebret sag at få udskiftet en kobling, til gengæld ved du, at det bliver gjort perfekt. Forsøger du dig selv uden at lykkes helt med det, så kan du risikere at gøre mere skade end gavn.

Derfor vil det for langt de fleste bilejere være det eneste rigtige at gøre at få bilen på værksted og lade en fagmand klare de ærter.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *