/ For mænd / Undgå sammen fejl som Google: Hold styr på hvornår dit domænenavn skal fornyes!

Undgå sammen fejl som Google: Hold styr på hvornår dit domænenavn skal fornyes! Forleden mistede Google kortvarigt retten til det præstigefyldte domænenavn google.com! Hvordan undgår du, at det samme kommer til at ske for dig?

Sanmay Ved var kortvarigt den glade ejer af Google.com
Sanmay Ved var kortvarigt den glade ejer af domænet Google.com!
Benny på oktober 7, 2015 - 7:00 am i For mænd
Rate this post

Det hysterisk morsomme ved historien er, at den tidligere medarbejder faktisk købte domænet gennem Googles egen webhotel. Det er en betalt tjeneste, hvor du kan have dit internetdomæne liggende på internettet.

Han ejede dog kun domænet meget kortvarigt, men nåede både at få bekræftelse på, at han ejede domænet og kunne oprette webmaster tools og analyseværktøj til overvågning af antal besøgende – der i øvrigt begge er gratis værktøjer, som Google stiller til rådighed!

Google’s webhotel annullerede dog købet, da de opdagede fejlen, men først efter at den tidligere medarbejder havde kontaktet Googles sikkerhedsteam om hans usædvanlige køb.

Det er kun sjovt, når det sker for andre

Men selv om vi kan få os et godt grin over, at det rent faktisk lykkedes nogen at købe Google.com gennem Googles eget webhotel og kunne installere Googles egne værktøjer til at overvåge domænet med, så er der en hel anden og meget ubehagelig alvor over det, hvis det skete for dig.

For stadig flere private har købt deres familienavn eller et anden navn, der betyder noget for dem som domæne på internettet. Om ikke andet så for at få en mere unik mailadresse end alle andre – og har du dit eget firma med egen webshop og mails opsat, så er ulykken endnu større.

Så mister du retten til dit domænenavn, er det ikke kun hjemmesiden, men også dine mailadresser og dit renomme du mister – og når en anden at købe domænet, før du opdager det, bliver dit web- og mailhotel også slettet.

Du får en advarsel, før det er for sent

Det er nemlig dit eget ansvar, at holde øje med og sørge for at forny dit domænenavn i tide. Det har ikke noget med webhotellet at gøre, men er en årlig afgift der betales til DK-Hostmaster for at de har registreret dig som ejer af domænet. Det svarer lidt til at betale tinglysningsafgift på et skøde. På internettet betaler du bare i form af et løbende abonnement i stedet for en gang for alle.

DK-Hostmaster udsender dog som regel en advarsel pr. post til dig, hvis du har overskredet betalingsfristen, men har du f.eks. tilmeldt DK-Hostmaster til din e-boks, er det ikke sikkert, at du ser meddelelsen tids nok, til at du kan nå at indbetale beløbet, før domænet bliver suspenderet!

Så skal du betale en ekstra afgift for at få genaktiveret domænet og kan risikere at domænet og tilhørende mailkonti bliver slettet hos din hosting-udbyder – eller endnu være, at der er nogle andre, der køber dit domænenavn!

Har du først mistet det, skal der tungtvejende argumenter og oftest også en retssag til, før du kan gøre dig håb om at vinde det tilbage.

Vælg et webhotel, der holder øje med dit domænenavn

Derfor er det en god ide at vælge et webhotel, der holder øje med, hvornår dit domænenavn udløber og tilmed tilbyder at forny det automatisk for dig, hvis du har domænet liggende hos dem.

Et godt eksempel er hostingudbyderen UnoEuro, der tilmed er et af Danmarks billigste webhoteller. Her kan du sætte både webhotel og domænenavn til at forny automatisk ved at tilknytte et betalingskort til din konto.

Så er du sikker på, at du aldrig kommer til at stå i samme situation som Google.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *