/ For mænd / Få en ny, indbringende familiehobby

Få en ny, indbringende familiehobby Alle elsker skattejagt – og hvorfor ikke forene noget mandetid med junior med chancen for at score kassen på at finde – måske ikke guld og juveler – men så noget andet værdifuldt fra Danmarks fortid – eller bare de nøgler, I har fået smidt væk?

På skattejagt med metaldetektor ved stranden.
Med en familiepakke med to metaldetektorer, praktisk graveskovl og pinpointer-udstyr til mønter er grunden for en hyggelig mandetur lagt. Drømmen om at finde den store skat, skal nok lokke knægtene væk fra skærmen et par timer.
Benny på oktober 14, 2015 - 8:00 am i For mænd
Rate this post

Har du og dine kønsfæller blandt børnene brug for noget sjov og spændende alenetid i det fri og er det lidt svært at få knægten eller knægtene væk fra computeren, iPad’en eller fjernsynet?

Hvorfor så ikke forfølge den gamle drengedrøm om at finde en hemmelig, nedgravet skat? Det skulle nok kunne vække interesse, uanset hvad der spilles eller vises i flimmeren – og i dag kan den jo også sættes på pause, så poderne går ikke glip af noget.

Det kræver hverken rygter om en nedgravet guldskat i lokalområdet eller at du har fundet et skattekort – og her taler vi ikke om et med trækprocent på – i gemmerne i garagen. For der findes masser af værdifulde genstande, der ligger og venter på jer i den gode, danske muld.

Tilføj metaldetektor og i er klar til at gå i gang

Alt hvad det kræver er en metaldetektor – eller et par stykker – og så er I klar til at gå i gang. Alt efter vejrliget kan det selvfølgelig også være formålstjenesteligt at føje gummistøvler og praktisk beklædning til listen af nødvendigt udstyr, men det har de fleste jo i forvejen.

Metaldetektoren behøver ikke koste en bondegård og faktisk kan du for små 3000 kroner købe en såkaldt metaldetektor begynderfamiliepakke. Det er et sæt med både metaldetektor til dig og en af ungerne, samt andet praktisk udstyr som graveskovl med indbygget si og en såkaldt pinpointer, der kan bruges til at lokalisere små genstande som mønter og lignende.

Med den er I klar til at gå i gang og sammen kan I gennemtrævle store områder i løbet af en eftermiddag – og er der ikke anden belønning, kan en god kop varm chokolade og tilhørende boller med smør, når I kommer hjem, nemt gøre det ud for den skat I ikke fandt på turen.

Sådan finder I skatten

Med to metaldetektorer kan I gå systematisk til værks. Opdel det område I ønsker at afsøge i nogle lineære søgeruter, der bringer jeg hen over hele området.  Hver rute har samme bredde som I kan afsøge ved at køre metaldetektoren fra side til side foran jer. Gå ved siden af hinanden og afsøg således hele området på en struktureret måde. Brug eventuelt et par pinde til at sigte efter.

Opfanger en af jer noget med metaldetektoren, stopper I op og afsøger udslagsstedet langsommere, indtil I har pinpointet jer frem til det sted, hvor der skal graves. Brug nu graveskovlen og den lille pinpointer til at grave jer ned til fundet.

Oftest er der tale om noget værdiløst metal, med så længe der er tale om andet end gammelt jern, kan der være penge at tjene ved at samle det sammen og sælge det til den lokale skrothandler.

Husk dog, at I ikke må afsøge andre private områder end jeres egen grund uden tilladelse – og oftest gælder der også særlige regler for offentlige arealer. Så undersøg de lokale vedtægter, inden I graver løs.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *