/ Forbruger / Mærkevare hjemmesider blokeres så du ikke kan besøge dem

Mærkevare hjemmesider blokeres så du ikke kan besøge dem

John Andersen på oktober 29, 2014 - 12:22 pm i Forbruger
Rate this post

Blokeringer bliver et mere og mere centralt værktøj til at begrænse kopikriminalitet. Nu er der afsagt en principiel dom i England om at internetudbydere skal blokere for adgangen til hjemmesider, der tilbyder kopivarer. Det er fx piratkopier af ure fra Cartier og Mont Blanc.

cartierI Danmark har vi en lang historie med blokeringer. Blandt andet var det danske rettighedshavere, der stod bag den første sag om blokering af en pirathjemmeside, der ulovligt distribuerede film, musik mv. For nylig indgik Teleindustrien i Danmark en ”code of conduct” om, hvordan de praktiske processer i forbindelse med blokeringer skal håndteres. Her er det centralt at også kommunikationen på de pågældende websites er en del af aftalen, og at man dér guider brugerne i retning af de legale tjenester.

Den engelske dom er den første der pålægger blokering af en hjemmeside med fysiske kopi-produkter. Ligesom med illegale musik- og filmsites er det anonyme bagmænd der står bag de sites, som tilbyder kopiprodukterne til forbrugerne. Dommen slår fast at internetudbydere spiller en central rolle i at begrænse kriminelle aktiviteter på internettet. Det er også et centralt element i dommen at dommeren Mr. Arnold indikerer, at også andre internetserviceudbydere kan spille en rolle i forbindelse med at begrænse ulovlige aktiviteter. Fx kan søgemaskiner ”de-indexe” sådanne kriminelle sites.

Dommen er baseret på reglerne i Retshåndhævelsesdirektivet, der også er implementeret i Danmark.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *