/ For mænd / Er dit lystfiskergrej klar til forårets fangsteventyr?

Er dit lystfiskergrej klar til forårets fangsteventyr? Nu nærmer foråret sig og snart bliver det sæson for hornfisk, ørred og alle de andre dejlige fiskearter, der kan fiskes fra stranden herhjemme. Men er grejet klar til forårets lystfiskereventyr?

Er dit lystfiskergrej klar til forårets store fangster?
Det er meditativt, afstressende og spændende at fiske. Læs om min første lystfiskeroplevelse.
Benny på februar 3, 2016 - 10:00 am i For mænd
Rate this post

Jeg husker tydeligt mit første møde med hornfisk ved Kronborg. Jeg gik på universitetet og en af gutterne der var lidt ældre end os andre, var inkarneret lystfisker og havde længe forsøgt at lokke os med ud og fiske.

Selv havde han gjort det hele sit liv og påstod hårdnakket, at han havde kunnet skaffet føden til familien, når de var små kår. Det lød sgu mere som om han havde levet i 1930’erne end været ung i 1970’erne, som vist nok var den tidsperiode, han refererede til.

Der er rapporteret horn ved Kronborg

Nå, men en dag i starten af maj kom han ud på universitetet med lysende øjne og et fuldstændigt febrilsk ansigtsudtryk.

”Min bror siger, at der er kommet horn til Kronborg. Der er rigtig mange i år”, blev han ved med at sige, mens han hele tiden sad ude på kanten af stolen og kiggede utålmodigt skiftevis ud af vinduet og på klokken.

Vi havde egentligt et projekt, vi skulle se at få skrevet færdigt, så det kunne blive afleveret. Men da mig og den anden studiekammerart havde hørt og set på ham en times tid, gav vi op og tog med! Det kom vi ikke til at fortryde.

Alle ville have horn

Efter at have været forbi mit kollegium og hente et par store, sorte affaldssække, drog vi afsted mod Kronborg i hans gamle, røde Polo. Afsted det gik. Solen skinnede og humøret var højt.

Vi var næppe kommet til Helsingør havn og parkere, før det gik op for os to Rockies, hvad der var i gærde. Der var tykt af mennesker med fiskestænger ude langs kysten foran Kronborg.

Efter lidt territorialkrig med et par nærtstående lystfiskere, fik vi tilkæmpet os en plads langs vandet og fik kastet ud fra de fiskestænger, vi havde lånt af vores lysfiskerven.

Det er usportsligt at kroge dem i siden!

Ikke længe efter fik den første af os Rockies bid. Men sikke vi fik læst og påskrevet, for det var både usportsligt og dyremishandling at kroge fisken i siden. Men næsten umuligt at undgå i den tætte stime.

Efter en time stod det Rockies 25, erfaren lystfisker 3. Det var surt for vores erfarne ven, men jeg glemmer aldrig den fantastiske oplevelse – når vi lige ser bort fra rensningen af fisken.

Det er nu udstyret skal gøres klar

Selv om der er masser af torsk og ørred i vintermånederne, er det foråret og sommeren, der er den store lystfiskersæson. Vintermånederne bruges oftest mest til at klargøre udstyret til forårets lystfiskereventyr.

Har du kigget dit eget udstyr efter for nyligt? Altså det til at fiske med! Ellers er det på tide. For det er også lige nu, at du finder de bedste tilbud på lystfiskerudstyr i butikkerne.

Vi ses ude på pladserne!

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *