/ Forbruger / Låneportaler – Sådan sammenligner du lånemuligheder

Låneportaler – Sådan sammenligner du lånemuligheder Hvordan navigerer danskerne på lånemarkedet?

John Andersen på maj 20, 2015 - 9:26 am i Forbruger
Rate this post


Markedet for nemme og hurtige forbrugslån er vokset eksplosivt de seneste par år. Teknologi har forenklet låneprocesserne markant og i dag kan man med et enkelt klik eller SMS tage lån på flere tusinde kroner. De mange private lånefirmaer er et symptom på en ændret holdning i forhold til forbrugslån. Låntagning er blevet en spontan, anonymiseret og enkel proces. Det er derfor vigtigere end nogensinde at man undersøger markedet via de forskellige låneportaler, før man vælger at tage et lån.

Hvad er låneportalernes funktion?

De mange låneportaler giver mulighed for at sammenligne vilkårene hos de forskellige udbydere. På portalerne kan man finde information om forskellige typer forbrugslån, herunder låneprocessen, hvilke krav der skal opfyldes og det typiske renteniveau på de enkelte lån. Låneportalerne har et skema, hvor de lister udbyder, maksimalt lånebeløb, specifikke krav, tid det tager at få godkendt lånet, tilbagebetalings periode og et link til den pågældende låneudbyder. Deres funktion er at give et klart overblik over markedet. Derudover har låneportalerne ofte en blog med relevante finansielle artikler og uddybende forklaring af centrale begreber som hjælper låntageren med at navigere i en for de fleste ukendt og kompliceret verden.

Forbrugslåns fælden

Det er som udgangspunkt vigtigt at man tænker sig godt om før man tager et forbrugslån. Det er ikke en langsigtet løsning at tage de relativt dyre private lån medmindre man har en konkret plan for hvordan lånet skal betales tilbage. Et eksempel på et hensigtsmæssigt forbrugslån kan være at ansøge om et SMS lån sidst på måneden, så pengene kan betales tilbage med næste løn. Eller bruge lånene hvis der opstår en krisesituation, eksempelvis på en rejse. Hvis man er inde i en gældsspiral tilbyder de fleste låneportaler links til gældsrådgivning, så man kan få styr på den økonomiske situation på bedst tænkelig vis.

Hvordan går man til værks for at finde det bedste tilbud?

Når beslutningen om at ansøge om et forbrugslån er taget, hjælper låneportalerne med at finde det billigste og bedste tilbud. Hvor dyrt forbrugslånet bliver hos de forskellige lånefirmaer afhænger af mange forskellige faktorer, såsom beløbets størrelse, hvor hurtigt lånet betales tilbage, eventuelle straffegebyrer hvis aftalen ikke overholdes osv. Når låntageren er kommet frem til sit specifikke behov, eksempelvis et lån på 50.000 med tilbagebetaling over 2 år, kan man på låneportalerne udregne hvilket af portalens lånefirmaer, der kan tilbyde det billigste lån. Priserne angives i månedlige omkostninger og der kan være mange penge at spare. Læs mere om hvor du kan låne penge her.

 

Låneportalerne hjælper et stadig stigende antal låntagere med at finde vej i en jungle af tilsyneladende attraktive og nemme lån. Som låntager er det vigtigt at være realistisk og bevare den sunde fornuft, så lånene bliver en positiv tilføjelse til hverdagen. I fremtidens forbrugerræs kan man kun forestille sig at markedet for forbrugslån forsætter sin vækst og statistikerne viser da også at SMS og kviklån er særdeles populært blandt de unge.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *