/ Film / Klatrefilm fra Yosemite kommer til dansk filmfestival

Klatrefilm fra Yosemite kommer til dansk filmfestival

Klatrefilm fra Yosemite kommer til dansk filmfestival
John Andersen på november 5, 2014 - 8:37 am i Film
Rate this post

Filmen Valley Uprising levendegør den uforglemmelige historie om bjergklatringens udvikling i Yosemite National Park fra 1950erne og frem til i dag. Danish Adventure Film Festival viser nu den action-spækkede dokumentar i Danmarks tre største byer.

Yosemites indtagende natur og massive bjergsider har draget eventyrere og vovehalse i årtier, og specielt bjergklatrene har en lang og fascinerende historie i parken. I dag anses Yosemite som en af de største udfordringer inden for flere adventure-sportsgrene, men for 60 år siden dannede Yosemite Valley baggrund for starten på en hel bevægelse. Forgangsmændene blev set som galninge, i dag som pionerer, og de har skabt en kultur, der årligt tiltrækker over 25.000 klatrere til den californiske nationalpark.

Klatrefilm fra Yosemite kommer til dansk filmfestival

Klatrefilm fra Yosemite kommer til dansk filmfestival

Rundrejser Californien

Adventure-entusiaster og folk med hang til medrivende dokumentarfilm kan nu opleve den 90 minutter lange Valley Uprising, når Danish Adventure Film Festival viser filmen i Danmarks tre største byer: •Cinemateket i København torsdag den 27. november kl. 17.45

•Øst for Paradis i Århus søndag den 7. december kl. 17.30
•Cafébiografen i Odense fredag den 12. december kl. 20.15

“Yosemite spiller en stor rolle blandt klatrere og klatrere spiller en stor rolle i Yosemite. Selv i dag er der stadig en vis kultur mellem klatrene, der kommer fra hele verden og mødes i Camp 4,” siger Karin Gert Nielsen, Managing Director i Skandinavien og Finland, og fortsætter: ”Jeg er glad for, at filmen, Valley Uprising, nu også er kommet til Danmark, for den er virkelig interessant – også for folk, der ikke normalt bliver betaget af dokumentarfilm – og viser, hvor bredt den store nationalpark spænder, når det kommer til storslåede oplevelser.”

Om Valley Uprising
Filmen kaster sig ikke kun over udviklingen i bjergklatring som sport, men også den blomstrende subkultur, der spirerede frem og lagde grundstenen til friluftskulturen, som vi kender den i dag. Ikke mindst rivaliseringen mellem de to forgangsmænd Royal Robbins og Warren Harding satte tonen for, hvad der var muligt, men skabte også sammenstød med ordensmagten. Andre markante klatrere i dalen inkluderer Jim Bridwell, Ray Jardine og Yvon Chouinard, der grundlagde friluftsmærket Patagonia.

Bag filmen står Emmy-vinderen Sender Films, der også er det førende produktionsselskab inden for frilufts- og adventurefilm. Gennem interviews og digitaliserede optagelser fra storhedstiden skildrer filmen fortællingerne om forgangsmændene inden for en sport i rivende udvikling. senderfilms.com | valleyuprising.com

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *