/ Erhverv & Økonomi / Kameraovervågning og overvågningsudstyr på vej

Kameraovervågning og overvågningsudstyr på vej Markedet for overvågningsudstyr er stort i Danmark

Simon på april 29, 2015 - 11:47 am i Erhverv & Økonomi
5 (100%) 1 vote

Ifølge statistikker har vi danskere et berettiget ry for ikke at bruge privatalarm i særlig høj grad – hvilket gør livet nemmere for indbrudstyve.

Når det gælder hjemmet, lå Danmark i 2013 på en sur andenplads på indbrudsranglisten i EU – kun overgået af Grækenland ifølge tal hos Eurostat. Til gengæld er vi i stigende grad blevet opmærksomme på muligheden for at dokumentere indbrud og hjemmerøverier via overvågningsudstyr som eksempelvis overvågningskamera, GPS, lydudstyr eller andre “filmgadgets”.

Faktisk findes der over 0,5 mio. overvågningskameraer herhjemme. 400.000 af dem fungerer som mere professionelle kameraer, der er placeret i diverse virksomheder eller i forbindelse med shoppingcentre og indkøbsgader. Det kan også være kameraer, som boligforeninger anvender til at øge trygheden hos ældre beboere.

Når det kommer til de private hjem, er der ikke lige så mange, men mere end 100.000 overvågningskamera hænger rundt omkring i boligerne over hele landet. Heraf er de fleste, omkring 70.000, så at sige gør det selv-installationer, som folk selv har købt og installeret uden assistance fra en fagmand.

Dit IP-kamera kan hackes

Det kan af flere årsager være en dårlig idé at stå for overvågningsudstyret selv. Ikke fordi der er lovgivning, som forbyder dette, men flere faglige ting kan gøre sig gældende. Eksempelvis er det med internettets fremdrift muligt at hacke dårligt installerede overvågningskameraer og fremvise det rullende indhold på nettet eller gemme det i “skyen”.

Det er selvfølgelig ulovligt, men russiske hackere har bl.a. udført dette imod danske husstande for at tjene penge på streaming af folks dagligdag! Så det gælder om at passe på, især hvis man køber et IP-kamera der kører via nettet, ofte med opkobling på wifi, som er endnu værre. Dels pga. strålingen der udsendes i den private husstand, men også pga. hackingmulighederne øges.

Der er også meget udstyr, som ikke fungerer specielt godt og derfor mangler kvalitet for at kunne køre reliabelt. Det er vigtigt at have udstyret tændt, når man er væk, ikke blot under ferier, men også i dagligdagen finder mange indbrud sted.

Det kan derfor være en udmærket idé at få sit udstyr installeret af en fagmand, uanset hvor det er indkøbt. Ofte er det at ringe til det lokale vagtfirma eller søge på sikringsfirma på nettet. Visse låsesmeden har også lignende installationer, de udfører, sammen med låsemontering.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
5 (100%) 1 vote

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *