/ For mænd / Den ultimative kontorstol – igen!

Den ultimative kontorstol – igen! Den ligner noget fra en lægepraksis, en gal opfinders værksted eller et meget mageligt torturinstrument.

HaraTech Nietzche kontorstol
Det er en kontorstol og vi tør næsten godt kalde det, for den ultimative kontorstol, hvis du sidder ned næsten hele din arbejdsdag.
Benny på november 25, 2015 - 8:23 am i For mænd
Rate this post

Det moderne, digitale menneske tilbringer meget af sin tid på røven – ja, vi burde måske tale om det siddende menneske i stedet. For oftest sidder vi ned stort set hele dagen, og den eneste form for motion vi får, er når vi går fra den ene stol til den anden. Fra stolen ved køkkenbordet om morgen til sædet i bilen, bussen eller toget og videre herfra til den kontorstol, vi sidder på de næste fire timer – for at afbryde det af en halv times frokost, hvor vi så sidder på en stol i kantinen eller hvor vi nu tilbringer frokosten.

Derefter er det tilbage til eftermiddagens tjans bag skærmen med røven i sædet igen. Dernæst ud i bilen, bussen og toget igen og hjem til køkkenstolen ved aftensmaden – og så endelig ind i den magelige stol eller sofaen foran fjernsynet, før vi skifter til liggestilling og får os en god nats søvn.

Så ja, vi sidder meget ned i løbet af en dag! Det giver mange af os problemer med både lænden og ryggen, og flere får også problemer med muskler og blodcirkulation i balderne, lårene og oftest også helt ned i underbenene.

Japansk stoledesign hjælper din krop

HaraTech kontorstolDisse typiske siddeproblemer fik japaneren Seon-Hwan Kim øje på allerede omkring starten af dette århundrede, og gjorde det til sin livsmission at gøre noget ved det. Derfor startede han firmaet HaraTech, og begyndte at arbejde på flere forskellige bud på ergonomisk korrekte stole.

En af de helt store forskelle på en HaraTech kontorstol og andre kontorstole er, at de stort set alle er opdelt i en højre og venstre halvdel. Sædet er således altid delt i to, individuelt bevægelige dele, der tilpasser sig dine baller. Derved sørger stolen for at holde lænden og rygsøjlen i den mest korrekte position, når du bevæger dig rundt i stolen, sådan som de fleste af os gør i løbet af en arbejdsdag.

Ryglænet er lidt forskelligt på de enkelte HaraTech-modeller, men oftest er todelingen fra sædet ført med op i ryglænet, så det kan tilpasse sig ryggens forløb og støtte bedre op omkring selve rygsøjlen. Det giver dig mulighed for at få bedre støtte og en mere fri siddestilling, end hvis du havde siddet på en almindelig kontorstol med hel ryg og helt sæde.

Du mærker ikke stolen, når du først sidder i den

Armlænene kan også bevæge sig – ikke kun op og ned, men også til siderne. Så hvis du læner dig til den ene side giver armlænet lidt efter. Det giver dig også bedre muligheder for at bevæge dig rundt i stolen.

Derudover er der en masse forskellige indstillingsmuligheder omkring lænden og nakkestøtten, så du kan tilpasse ryglæn, sæde og nakkestøtte helt præcist for optimal støtte og siddekomfort – og selvfølgelig kan stolen vippe, så du ikke sidder fastlåst i den samme stilling hele tiden.

Modellen hedder HaraTech Nietzche Patenteret Ergonomisk Kontorstol og sælges hos istol.dk. Selv om den ser lidt besynderlig ud, så føler du faktisk ikke stolen, når du først sidder i den. Det er helt fantastisk – men forbered dig på en masse dumme kommentarer og mærkelig spørgsmål. Bliv heller ikke forbavset, hvis der er visse morsomme kollegaer, der sætter en skraldespand ind under sædet og kommer med en kvik kommentar om, at de jo ikke kan have, at du lækker på gulvet.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *