/ Rejser / Guide: Sådan klæder du dig på til vandreturen

Guide: Sådan klæder du dig på til vandreturen

Hiking and camping gear organized on rustic wooden boards
Philip Jørgensen på december 23, 2017 - 1:45 pm i Rejser, Sport, Uncategorized
Rate this post

Det er i dag blevet utroligt populært for danskere at tage på vandretur i eksempelvis Norge. Det er dog ikke helt nemt at pakke til en sådan tur, især ikke hvis det er første gang, man er afsted. Man kan få et enormt stort udvalg af friluftudstyr samt beklædning, og det kan således være svært at finde hoved og hale i det hele. Heldigvis vil du her i artiklen blive introduceret til, hvad du bør pakke til en vandretur i det norske fjelde.

Man skal i forbindelse med dette huske på, at det naturligvis ikke handler om, hvor smart beklædningen er, men at det derimod er vigtigt, at det er funktionelt og kan holde dig både tør og varm i en længere periode. Herudover er det vigtigt, at du ikke blot går ud og vælger det første og det billigste, men at du sørger for at tjekke, at det er i høj kvalitet – du finder et stort udvalg af beklædning og udstyr på Eventyrsport.dk.

Klæd dig altid på efter trelagsprincippet

Når det gælder beklædningen til en vandretur, er det utroligt vigtigt, at man sørger for at klæde sig på efter det såkaldte trelagsprincip. Dette princip går ganske enkelt ud på, at du tager flere tynde lag på, da du på den måde vil have lettere ved at tage tøj af for på den måde at regulere temperaturen. Det inderste lag kunne eksempelvis være lavet af materialer såsom kunstfiber eller uld. Fordelen ved kunstfiber er, at det ånder rigtig godt, mens uld derimod varmer godt. Du bør som hovedregel undgå at vælge bomuld som dit inderste lag, da du dermed risikerer at fryse, da bomuld ikke kan skille sig af med fugten.

Få hjælp til at vælge det rette fodtøj

Det midterste lag bør være meget let og varmt, og det kunne derfor eksempelvis være en god fleecetrøje, microfiberjakke eller uldtrøje, mens det yderste lag skal kunne beskytte dig mod vinden og herudover også holde dig tør. Du bør derfor gå efter en jakke, der både er vind- og vandtæt, og som desuden er slidstærk, såsom eksempelvis en skaljakke. Denne type jakke er godt nok ret dyr, hvorfor mange vælger en regnjakke i stedet.

Hernæst skal du naturligvis overveje fodtøjet, og i forhold til dette er der rigtig mange, der vælger et par gode vandrestøvler, i og med at disse er i stand til at kunne give dine ankler den støtte, som de har brug for, og herudover sikrer de samtidig, at dine fødder ikke skal arbejde ret meget undervejs. Det er dog vigtigt, at de naturligvis er behagelige at have på, og at de desuden er i stand til at kunne holde sig tørre i al slags vejr og terræn. Det er i forbindelse med dette vigtigt at huske at nævne, at du skal investere i svedtransporterende sokker, som vil kunne holde dine fødder tørre, og som desuden kan lede sveden væk. Uden på denne bør du vælge en vandresok, som er udstyret med støttepunkter de steder, hvor der er stor sandsynlighed for, at du får vabler.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *