/ Erhverv & Økonomi / Guide: find den bedste type lån for dig  

Guide: find den bedste type lån for dig  

banklån
John Andersen på april 30, 2018 - 8:23 am i Erhverv & Økonomi
Rate this post

 

ANNONCE FRA LENDON.

Der findes rigtig mange forskellige typer af lån, og hvilken slags man har brug for kommer helt an på, hvor mange penge man har brug for at låne, og hvad man har tænkt sig at bruge de lånte penge til.

 

Uanset hvad for en type lån du har tænkt dig at tage, er det et krav at du bliver kreditvurderet så din bank kan vurdere, om du vil være i stand til at betale lånet tilbage. Jo højere og mere stabil din indkomst er, desto flere penge vil du kunne låne hos banken. Ligeledes er det sådan, at lånebeløbet bliver påvirket af, om du har høje udgifter til for eksempel bil eller bolig. Har du det, bliver lånebeløbet ofte lavere.

 

Forbrugslån

Et forbrugslån er ikke til et specifikt køb, og der bliver ikke stillet spørgsmål til, hvad du kommer til at bruge pengene på, når du tager et forbrugslån, og denne frihed kan klart være en fordel ved denne type lån. Låneudbyderen kan dog ikke kræve pant eller sikkerhed, fordi de ikke har krav på at vide, hvad pengene skal bruges til, og derfor er en ulempe ved et forbrugslån, at det har en ret høj rente.

 

Kviklån

Kviklån er små lån, der er hurtige og nemme at få fat på, og man låner typisk på nettet. Lånebeløbet er lavt og ansøgningsprocessen er meget kort, og pengene udbetales rigtig hurtigt, hvis ens ansøgning bliver godkendt med det samme. Dette betyder, at et kviklån er et helt perfekt lån, hvis man står og har brug for penge hurtigt, og ikke har tid til at lave en lang og kompliceret ansøgning. Dog skal man være opmærksom på, at kviklån er en ret dyr type lån.

 

SMS-lån

Det ligger egentlig i selve navnet – et SMS-lån er et lån, man kan ansøge om via SMS (dog er dette ikke et krav; man kan også søge om lånet online). Det kræver dog først, at man er godkendt hos låneudbyderen, men efter det, godkendes lånet hurtigt, og man får efterfølgende selve udbetalingen inden for få dage. SMS-lånet skiller sig ud fordi, det er et lavt lånebeløb, og ofte kun skal tilbagebetales på en enkelt måned.

 

Kassekredit

En kassekredit fås i banken og ligesom med et forbrugslån, bliver der ikke stillet spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. En kassekredit er en rigtig god løsning på et lån i nødsituationer eller i forskellige situationer, hvor man har brug for ekstra penge. En kassekredit har typisk en lidt højere rente end et almindeligt banklån, men er altså rigtig praktisk på andre måder. Klik her hvis du vil vide mere om kassekredit.

 

Realkreditlån

Et realkreditlån optages i forbindelse med et køb af en fast ejendom eller til et lån i friværdien i et hus. Man kan få et realkreditlån på op til 80% af boligens værdi, og resten af boligens værdi skal man selv kunne være i stand til at betale enten ved hjælp af en opsparing eller ved hjælp af et banklån. Der findes forskellige former for realkreditlån, og hvilken type det bedst kan betale sig at få, kommer an på, hvilken rente man foretrækker at have.

 

 

Banklån

Som nævnt ovenover, bruger man typisk et banklån til den del af et boliglån, der ikke kan finansieres igennem et realkreditlån eller ens egen opsparing. Det kan dog også benyttes i andre tilfælde. Et banklån er naturligvis et lån i din egen bank, og man kan ansøge om det ved at få banken til at gennemgå din økonomi grundigt, så de kan vurdere, om du vil være i stand til at betale lånet tilbage.

 

Studielån

Mange studerende har SU som indtægt, men hvis dette ikke er nok, og hvis man ikke har et studiejob, kan ens SU suppleres af en studielån. Et studielån er det billigste lån man kan få, og gives kun til studerende. Man kan optage et studielån på op til omkring 3000 kr.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *