/ For mænd / Forlæng sommeren med en Globe Bioethanol pejs

Forlæng sommeren med en Globe Bioethanol pejs Er du træt af klodsede gasvarmere og synes du også en terrassevarmer ligner en gadelygte for forrige århundrede, så tjek de nye muligheder ud, bioethanol-pejse giver. De kan nemt flyttes omkring og bruges til opvarmning både inden- og udendørs.

Benny på oktober 6, 2015 - 6:49 am i For mænd

Har du en udestue, har du sikkert også købt dig en gasvarmer eller terrassevarmer til at varme den op med, hvis den skal bruges i løbet af vinteren. For selv om det er koldt udenfor, er det stadig dejligt at sidde og hygge i udestuen. F.eks. den første snevejrsdag eller når du har så mange gæster, at I ikke kan være i stuen.

Men der er ikke meget charmerende over hverken gas- eller terrassevarmere. De giver en dårlig luft og så udvikler de en masse fugt. Så når de er i brug, er det vigtigt, at der er en god udluftning. Samtidig lader deres design meget tilbage at ønske og især den firkantede gasvarmer på fire små kontorstolshjul er en skramlende øjebæ i enhver sammenhæng.

Opvarmning med stil

Så er der noget mere stil på drengen over den svenske bioethanol-pejs Globe. Den er kugleformet og ligner mest af alt en stor Pacman, som den står der med sin åbne mund ind til flammerne i dens indre. Den fås i sort eller hvid og kan nemt flyttes derhen, hvor der er brug for varme. Ja, faktisk kan du også tage den med ud om sommeren, så den kan bruges til at skabe en romantisk og hyggelig stemning i sommernattens sene timer.

Den rigtige stemning af lejrbål

Så snart der er tændt op i pejsen breder der sig nemlig en rigtig dejlig og romantisk stemning af lejrbål. De åbne flammer og den direkte strålevarme bringer mindelser frem om et rigtigt bål, men her i helt trygge og røgfrie rammer. For bioethanol hverken ryger, soder eller lugter. Så skulle du have lyst til det, kunne du så ment også tage pejsen med ind i stuen eller i soveværelset, hvis I synes, det kunne give den rigtige stemning. Det var aldrig sket med en gasvarmer!

Bioethanol ryger og soder ikke

Bioethanol er fremstellet af ethanol udvundet fra sukkerroer, majs, korn og kartofler, der er destilleret af flere omgange for at opnå det reneste produkt. Det giver en spritlignende væske, der kan brænde helt uden at afgive røg.

Du skal dog være opmærksom på, at for at du kan bruge Globe-pejsen indendørs, skal du vælge et mærke bioethanol, der er tydeligt mærket med, at det kan afbrændes indendørs i biopejse. Der findes også mærker, der kun er beregnet til udendørs brug. De er oftest gelebaserede og farvede, hvor bioethanol til biopejse er flydende, klart og helt farveløst.

Masser af tilbehør

Ud over den version vi har testet med lav fod, kan Globe-pejsen også fås med høj fod, ligesom det er muligt at købe en version, der kan hænges på væggen ved navn Cupola.

Endelig er det muligt at skrue pejsen fast til gulvet, hvis du ikke har behov for at flytte den eller er bange for, at den vælter. Det sker der ellers ikke noget ved, for pejsen har et særligt sikkerhedssystem, der holder på bioethanolen, så den ikke render ud. Det gør den til et trygt og sikkert valg.

Du kan købe din Globe bioethanol pejs her.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *