/ For mænd / Gaoki X-game – HERO GoPro kamera på gule plader

Gaoki X-game – HERO GoPro kamera på gule plader Hvorfor betale i dyre domme for et navn, når der findes et prisbilligt alternativ, der kan det samme og passer tilbehør med ”originalen”?

Gaoki X-game kamera
Gaoki X-Game - Et godt lavprisbud på HERO GoPro kameraet.
Benny på november 30, 2015 - 12:03 pm i For mænd
Rate this post

Det måtte jo komme – og selvfølgelig skete det også med action kameraer. HERO GoPro er allerede en legende inden for de såkaldte action kameraer og der findes tonsvis af ekstraudstyr, der gør det muligt at spænde det lille kamera fast på alt lige fra skihjelmen over indersiden af bilruden og til spidsen af surfbrættet. De har sat sig tungt på det marked og er for mange indbegrebet af action kameraer.

Men med eneherredømmet er prisen også blevet skruet unødvendigt i vejret og derfor er der naturligvis plads til, at der kan komme mere prisvenlige alternativer på markedet. Der har bare ikke været så mange bud på det – endnu.

GAOKI Actionkamera vinder frem

Men nu kommer de så – kopierne, alternativerne, det billigere tilbud. Kald det, hvad du vil. Fra Japan har Sony allerede meldt sig på banen og fra Kina kommer Gaoki med en konkurrencedygtig produktserie af action kameraer, der matcher HERO GoPro’s populære serie på en lang række punkter. Gaoki-kameraerne passer tilmed tilbehør og fittings med GoPro. Så alt det tilbehør du kan købe til dem, kan også bruges til disse kameraer.

Derfor har de på kort tid vundet stor udbredelse i Asien og USA, og er nu på vej ind på det europæiske marked. Herhjemme forhandles kameraerne af zeejuu.dk.

Stor forskel på opløsningen

Sammenligner men de tekniske specifikationer, kan GAOKI ikke helt være med på opløsningen. De kan følge med op til 1080p i 1920×1080 med 30 billeder pr. sekund, hvilket dog også er nok for de fleste, der ikke skal lave optagelser i broadcast-kvalitet.

Til sammenligning kan den seneste HERO GoPro 4 gå helt op i 4K30 med en opløsning på 4096 x 2160 pixel med 30 frames pr. sekund. Det er en svimlende høj opløsning, der end ikke kan udnyttes fuldt ud af vores egen Danmarks Radio.

Billedkvaliteten er et spørgsmål om indstillinger

Sammenligner vi selve billedkvaliteten, er det nok mere et spørgsmål om personlig smag og behag. Kigger man på videooptagelser af det samme motiv fra de to kameraer i samme opløsning og med samme frame-rate der mere knald på billederne fra GoPro 4, mens billederne fra Gaoki X-Game kameraet virker mere grå i det. Til gengæld har de en lidt bedre kontrast.

Optagelserne er taget med fabriksindstillingerne på de to kameraer, men begge kameraer kan justeres i både kontrast og farvetone, så de passer bedre til ens personlige præferencer. Så på den front er der ikke nogen klar afgørelse af, hvilket kamera der er bedst.

Fire modeller at vælge imellem

P.t. kan du få fire forskellige Gaoki-modeller herhjemme. Prismæssigt ligger de fra omkring 1000 kroner og op til 2500 kroner, men sælges tit billigere til priser fra 800 til 1600 kroner, der køres kampagner

Udseendemæssigt er det primært en rød ring omkring linsen og et lidt mere afrundet kamerahus, der udgør den visuelle forskel på de to kombattanter. Knapperne på Gaoki-modellerne er også lidt mindre, mens skærmen bagpå er en lille smule større.

Tjek selv og lad dit behov og din pengepung afgøre valget.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *