/ Uncategorized / Fra dong-lyd til spread betting og Asian handicap – betting har ændret sig

Fra dong-lyd til spread betting og Asian handicap – betting har ændret sig

John Andersen på januar 23, 2019 - 11:43 am i Uncategorized
Rate this post

Foto: Unsplash.com

I 1998 rullede Tipslørdag for sidste gang over skærmen i de danske hjem. Dengang var det oftest sådan, at du hos Danske spil lavede en kupon med 12 kampe. 1, X, 2. Så sad man ellers og ventede på at den i dag legendariske dong-lyd ramte trommehinderne. Dong. “Wimbledon FC – Charlton Athletic FC, 1-2” stillingen blev læst, og så blev kuponen ellers tjekket for, hvor man havde sat flueben i dén kamp. Oftest havde man 13 kampe og gevinsten steg i takt med hvor mange rigtige man fik ud af de 12.

Meget er sket siden. En bredere dækning af både fodbold og mange andre sportsgrene resulteret i en stigende interesse for betting. For selvom online casino og spilleautomater stiger i popularitet, så er sports betting stadig det største i Danmark, når det kommer til gambling.

Men selve betting systemet er også udviklet. Det kan være du er sikker på, at Tottenham vinder over Chelsea. Men hvor sikker er du? Du kan give Chelsea en fordel, og spille med handicap, så de eksempelvis starter med et mål, så Tottenham skal vinde med mindst to mål, før dit væddemål går hjem. Næste beslutning: europæisk eller asiatisk handicap? I asiatisk handicap giver du ikke nødvendigvis et hold et mål som fordel. Du kan give både halve og kvarte mål. Der er mange små finurligheder ved Asian handicap, så har du ikke spillet med det før, anbefales det, at du bruger lidt tid på, at sætte dig in dig ind i det. Kort fortalt, får du noget af din indsats  tilbage ved et uafgjort resultat. Hvor meget, afhænger af det handicap du har spillet. Det er forskelligt fra europæisk handicap, hvor et hold starter med den fordel du giver, og som du så lægger til kampens endelige resultat, for at se om du har vundet eller ej.

Et andet, og mere risikabelt, alternativ er spread betting. Her handler det ikke kun om, om du har ret eller tager fejl. Det handler om hvor meget du har ret, eller hvor meget du tager fejl. Tager vi udgangspunkt i fodbold, kan man for eksempel spille på, om der er mange eller få hjørnespark. Spiller du på, at for eksempel bliver under 11 af dem, og der er mindre end 11 i kampen, så vinder du mere, desto længere under 11 vi kommer. Men det samme gælder den anden vej rundt, er der mere end 11 hjørnespark, så taber du også mere desto længere over 11 hjørnespark vi kommer i kampen. Kaster du dig ud i spread-betting, er det vigtigt at sætte dig ind i hvor meget du kan vinde, og især hvor meget du kan tabe, så du ikke overskrider dit eget budget.

Dette er blot to eksempler på lidt mere teknisk betting. Det kan give variation og nye muligheder. Så når du skal sidde og finde ud af hvor dine penge skal lægges, kan det betale sig at se hvilke muligheder din favorit betting site giver dig, og hvordan de fungerer.

Foto: unsplash.com

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *