/ Erhverv & Økonomi / Få styr på din økonomi med Excel

Få styr på din økonomi med Excel

John Andersen på april 27, 2018 - 5:34 pm i Erhverv & Økonomi
Rate this post

Det er ikke altid nemt at holde styr på økonomien ud fra de røde og grønne tal på netbanken. Derfor kan et excel kursus være en god investering i en stabil økonomi.

 

Vi alle forlader en dag huset, som vi er vokset op i. Vi skal lære at stå på egne ben og skabe vores egen identitet i det voksne liv. Det kræver naturligvis, at man er moden og ansvarlig. Og det er også to egenskaber, som man skal besidde, hvis man skal kunne klare sig med en sund økonomi.

 

En sund økonomi er altafgørende, når det kommer til en god tilværelse alene. Det er vigtigt at vide, hvad et rådighedsbeløb er, og hvordan et budget fungerer. Når man flytter hjemmefra, så kan de mange udgifter, der følger med, komme bag på en. Mange unge mennesker ender derfor med at tage diverse studielån for at holde de røde tal væk fra bankkontoen, men i virkeligheden sker der oftest det, at de blot udskyder problemet til, når de en dag er færdiguddannet.

 

Derfor er det essentielt, at du ved præcis, hvordan din pengesituation er, inden du flytter hjemmefra. Ikke bare i dag og i morgen, men et år frem. Budgetlægning hjælper dig til at skabe et overblik over, hvor mange kroner du har til rådighed hver måned, når alle dine indtægter og udgifter er taget ud af billedet. På den måde kan du holde styr på, hvor meget du har til logi og sjov og ballade. Hvis ikke du allerede har lagt dit budget, så kan du her få et par gode tips til, hvordan du gør det på den bedst mulige måde.

 

Tag i mod hjælp

Hvis ikke du er vokset op i en familie, der har nemt ved at gennemskue økonomi, så kan du med fordel tage i mod økonomisk rådgivning. Økonomisk rådgivning kan åbne øjnene op for, hvordan en økonomi fungerer bedst muligt, og det kan samtidig give dig nogle redskaber til at forstå, hvorfor en bytur nogle gange skal vælges fra af hensyn til dine pengesituation, og hvorfor tilbudsjagten i Netto kan være en god idé at deltage i.

 

Professionel rådgivning kan ikke blot få dig til at forstå dig på økonomi, men det kan også hjælpe dig til et skarpt og præcist budget, som sikrer dig en god tilværelse på egne ben. Men føler du, at du ikke har behov for professionelle øjne, når det gælder din kommende økonomi. Så er der også andre måder at finde frem til et sundt budget.

 

Tag et kursus til sundere økonomi

Har du derimod styr på, hvordan en sund økonomi fungerer, men problemer med selv at få skabt et godt overblik over dit årsbudget. Så kan et excel kursus være en glimrende idé.

Excel er en del af Office-pakken, og programmet giver dig rig mulighed for nemt og sikkert at skabe et overskueligt budget.

 

Programmet kan dog være svært at mestre, hvis ikke du har modtaget undervisning i det. Et kursus kan derfor hjælpe dig med at spare tid og aggressioner ved at lære dig alle de nødvendige genveje og regnemuligheder, som programmet medfører.

 

Du får et overblik over dine udgifter og indtægter, og herudfra kan du se det rådighedsbeløb, som du har mellem hænderne i løbet af måneden. Du kan nemmere gennemskue, om du kan lægge lidt til siden til en opsparing, om du har råd til at give store julegaver eller om det nu også er en god idé at tage i biografen to gange i samme måned.

 

Tag et excel kursus, og skab dig en sundere økonomi. Men med en sund økonomi følger der også noget med.

 

Brug din sunde fornuft

For at have en sund og holdbar økonomi kræver det ikke kun, at du har et excel ark, der fortæller dig præcis, hvad du bruger dine penge på. I sidste ende kræver en sund økonomi, at du bruger din indvendige side af hovedet. Med sund fornuft kommer du langt.

 

Med et godt budget og kloge, modne og ansvarlige valg kan du roligt begive dig ud i det store ukendte eventyr – at flytte hjemmefra.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *