/ / Ecofly balance board

Ecofly balance board

John Andersen på oktober 19, 2015 - 7:49 pm i Ikke-kategoriseret
Rate this post

De er skøre de englændere. I hvert fald håndhæver politiet i London nidkært, at de populære Segway-lignende balance boards ikke må bruges på offentlig vej eller fortov. Herhjemme findes der ikke nogle regler for brugen af dette smarte, urbane transportmiddel.

The Mirror i England kunne for nylig afsløre, at det derovre rent faktisk er forbudt at køre på de smarte og meget populære balance boards på offentlige steder. Ifølge politiet i London forbryder man sig ligefrem mod flere forskellige love, hvis man gør det. Således findes der hverken en lovpligtig forsikring eller en passende kørekortskategori, der dækker balance boards. Samtidig er man til fare for den offentlige og sin egen sikkerhed. Samtidig opfordrer politiet til, at man er iført sikkerhedsudstyr i form af cykelhjelm og knæ- og albuebeskyttere, hvis man bruger boardet på lukkede områder uden offentlig adgang.

Politiet derovre mener det alvorligt. I hvert fald får du en bøde på stedet, hvis politiet antræffer dig på det Segway-lignende board i Londons gader. Så i England er den eneste måde, du kan begive dig sikkert ud på offentligt vej med dit balance board, at bære det under armen eller i den bæretaske, der følger med de fleste boards, når du køber dem.

Kør trygt på balance board herhjemme

Herhjemme er der ingen restriktioner – men på den anden side heller ikke andre regler, end at du skal køre på fortovet med dit balance board. Selv om det ellers virker mere logisk at bruge det på cykelstien, så må du hverken køre der eller på offentlig vej.

Men på fortovet, på gågader og på åbne pladser, løfter ordensmagten end ikke et øjenbryn – ja, det skulle da lige være af misundelse.

Så gode er de populære balance boards

Faktisk er balance boards et rigtigt smart urbant transportmiddel, der har en rækkevidde på op til 20-30 kilometer på en enkelt opladning. Det gælder f.eks. de største balance boards fra det populære mærke Ecofly. Dermed er balance boards ikke bare legetøj, men et særdeles perfekt transportmiddel, hvis du ikke har så langt på arbejde eller har brug for et transportmiddel til og fra stationen.

De fleste balance boards har en tophastighed på omkring 10-12 kilometer i timen, så skal du køre langt, kan det nok bedre betale sig at cykle, hvis du ikke vil tage bilen. Der findes dog også en hurtigere, et-hjulet udgave, som du kan få helt op på 20 kilometer i timen og som har en rækkevidde på 30 kilometer på en opladning.

Skør engelsk lovgivning

Forleden så jeg ved selvsyn den et-hjulede version på fortovet i København, lige ved hovedbanen. Her kom en forretningsmand kørende på det og han kunne snildt bevæge sig gennem menneskemængden på fortorvet i myldretiden uden hverken at være til gene for andre eller til fare for sig selv – også selv om han sine steder kørte ganske raskt til. Men jeg må da indrømme, at der blev skævet interesseret til ham fra de forbipasserende.

Så alt i alt lyder det som en tosset ide at forbyde balance boards på offentlige steder herhjemme, sådan som de skøre englændere nidkært håndhæver det i ellers swinging London.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *