/ Erhverv & Økonomi / Det skal du vide, inden du laver en hjemmeside

Det skal du vide, inden du laver en hjemmeside

Redaktionen2 på november 7, 2018 - 9:37 am i Erhverv & Økonomi, IT Nyheder
Rate this post

Internettet er en dille, der fortsætter derudaf. Det betyder, at der hele tiden kommer flere og flere hjemmesider til med alverdens spændende, sjove, praktiske og interessante ting. Mange fristes til selv at lave en hjemmeside. Det kan være til at sælge produkter fra, til at kommunikere med folk eller noget helt andet. Går du med tankerne om at lave en hjemmeside, kan der være flere punkter, der er gode at overveje, inden du kaster dig ud i det. Det kræver en plan. Vi hjælper dig her med nogle af de punkter, du skal overveje, når du vil lave din egen hjemmeside.

 

Hvad skal domænet være?

Når du skal lave en hjemmeside, skal siden have et domæne. Dette kan også kaldes en IP-adresse eller URL. Kært barn har mange navne. Er du stadig ikke helt sikker på, hvad det er, der er tale om, får du forklaringen her. Det er ganske enkelt den tekst, besøgende skal indtaste i søgefeltet i deres browser for at komme frem til din hjemmeside. Dette er et unikt navn, der kun kan forbindes med din hjemmeside.

 

Du har måske allerede en lille anelse om, hvor mange domæner der allerede er i brug. Det begynder efterhånden at blive sværere og sværere at finde på et domæne, der ikke allerede er taget. Du skal dog huske på, at domæner også kan blive lukket igen, hvilket indebærer, at domænet bliver ledigt igen.

 

Når du skal vælge et domæne, skal du finde et navn, der giver mening for din hjemmeside. Er det en virksomhed, du skal starte, er det altid en god idé at anvende navnet på virksomheden, hvis dette er muligt. Er dit ønskede domæne ikke ledigt, kan du prøve at benytte dig af forkortelser. Det er dog vigtigt, at du ikke ender med nogle forkortelser, der ikke rigtig giver mening, eller hvis de pludselig danner en ny og misvisende mening. Det kan være udfordrende at finde det rette domæne, der samtidig er ledigt.

 

Hvorfor skal jeg bruge et webhotel til min hjemmeside?

Når du skal have en hjemmeside, har du brug for et webhotel. Uden et webhotel får du ikke meget ud af dit domæne. Et webhotel er en server, hvor du ’lejer’ dig ind. En hjemmeside vil typisk bestå af billeder, tekst og evt. video. Dette skal lagres på en server for at sikre, at brugere af hjemmesiden altid kan komme ind på den.

 

Når du skal finde et webhotel, er der flere forskellige webhostings at vælge imellem. Dette indebærer også forskellige prisklasser. Det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder og vælge den udbyder, der matcher dine behov bedst. Det bedste webhosting kan derfor variere meget fra hjemmeside til hjemmeside.

 

Hvordan skal min hjemmeside se ud?

Når du har fået styr på domæne og webhotel, skal du til at gøre dig tanker om, hvordan din hjemmeside skal se ud. Du kan vælge selv at kode den, hvis du er en haj til kodning. Derudover kan du også benytte dig af et Content Management System, hvor du kommer uden om kodningsdelen. Er dine IT-kompetencer helt i skoven, kan du også betale dig fra at få andre til at lave den for dig.

 

Vil du selv begive dig ud i at lave den, enten på den ene eller den anden måde, er det vigtigt, du gør dig nogle overvejelser, inden du giver dig i kast med det. Det kræver en klar plan om, hvad du vil have, inden du går i gang. Ellers ender du med en rodet og forvirrende hjemmeside, hvor løsningerne ikke helt er gennemtænkt. Det kræver lidt manuelt arbejde med pen og papir, før du kan komme ordentlig i gang med at lave din egen hjemmeside.

 

Når du har alle elementer på plads, kan du gå i gang med at designe din hjemmeside. Det er vigtigt, at du ikke låser dig 100% fast på dine idéer. Det kan være, du efterhånden finder ud af, at der er nogle ting, der ikke fungerer i praksis. Det betyder også, at du får rigtig meget ud af at teste din hjemmeside, inden du offentliggør den. Her kan du få rettet de sidste fejl og mangler.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *