/ Erhverv & Økonomi / De Unge vil være boligejere

De Unge vil være boligejere

John Andersen på oktober 23, 2014 - 4:38 pm i Erhverv & Økonomi
Rate this post

84 % af unge mellem 18-27 år foretrækker ejerboligen – kun 5 % vil bo til leje, viser ny undersøgelse
Trods finanskrise og flere år med voldsom usikkerhed på boligmarkedet, så drømmer unge fortsat om at eje deres bolig.
Home
Svaret er endog meget klart i en ny opinionsundersøgelse blandt 1.012 unge i alderen mellem 18-27 år, som YouGov har gennemført for Danske Bank Ung Direkte og home.

· Når de unge bliver spurgt, hvilket ejerforhold på boligen de foretrækker, eks. når de skal stifte familie, så svarer 84 % ejerbolig. Lejebolig er det foretrukne valg hos 5 %, andelsbolig 3 % og 1 % svarer ’andet’. 7 % er uafklarede om boligen i fremtiden.

Faktisk ser ejerboligen ud til at være mere populær hos unge end deres forældre og bedsteforældre. Ifølge Danmarks Statistik er det 59 % af danskerne, der bor i ejerbolig, mens folk, der bor til leje, tæller 41 %.

home fremhæver, at sammenligningen skal tages med det forbehold, at de unge svarer på, hvad de foretrækker på sigt, mens tallet for danskerne er et øjebliksbillede af, hvilken boligtype vi rent faktisk bor i lige nu.

Opinionsundersøgelsen fra YouGov viser også, at 72 % af de adspurgte unge selv er vokset op i en ejerbolig. Og at hele 91 % af de unge, der er vokset op i en ejerbolig, foretrækker ejerboligen på sigt.

Kommentarer fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

Ejendomsmæglerkæden home møder allerede nu flere unge førstegangskøbere, der søger og køber lejlighed eller hus.

”Det er meget positivt, at de unge ikke har vendt ryggen til ejerboligen under finanskrisen, men at de fortsat ønsker at eje deres egen bolig. De er helt afgørende for rotationen på boligmarkedet – at den nye generation rykker ind i seniorernes huse,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home og tilføjer:

”Det kan godt være, at leje- og låne-økonomien er på fremgang inden for mange brancher, men det viser sig ikke i unges boligplaner.”

Kommentarer fra Ans Sulebakk Khawaja, chef for Danske Bank Ung Direkte:

Danske Bank bekræfter, at mange unge har planer om boligkøb.

”Der er ingen tvivl om, at ejerboligen er populær blandt unge. Det oplever vi også, når vi taler med vores unge kunder om deres fremtidige boligdrømme. Særligt hvis man kigger lidt uden for det centrale København og Aarhus, så har unge rigtig gode muligheder for at komme ind på ejerboligmarkedet til en fornuftig pris,” siger Ans Sulebakk Khawaja, der er chef for Danske Bank Ung Direkte.

Ifølge Danske Bank har unge mange spørgsmål og et stort behov for rådgivning, når de beslutter sig for at kigge efter hus og lejlighed.
”Men at købe bolig er også en af de største økonomiske beslutninger i livet. Og for førstegangskøbere er det en god ide at få hjælp til at lave et realistisk budget, inden boligjagten går i gang. Det kan være svært at gennemskue, hvilke udgifter, der følger med, når man tager springet fra kollegieværelse til hus og have,” siger Ans Sulebakk Khawaja.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *