/ Forbruger / Forskel på boligadvokater i København

Forskel på boligadvokater i København Vælg en advokat som er godkendt af Danske Boligadvokater

Simon på februar 25, 2015 - 10:32 am i Forbruger
4.5 (90%) 2 votes

Det går rigtig stærkt for tiden på boligmarkedet i København, hvorfor der er stor efterspørgsel på dygtige boligadvokater. Især de mindre ejerboliger bliver købt som forældrekøb til studerende.

En sådan lejlighed kan være fordelagtig, da lånerenten er historisk lav for øjeblikket, og boligen kan sælges videre til barnet senere hen for en fastsat pris.

Det kræver dog lidt indsigt i det juridiske og boligmarkedet at indgå et forældrekøb, da man derefter i realiteten skal fungere som udlejer, uanset om det er ens eget barn eller flere unge, som skal bo sammen på den pågældende adresse.

I en sådan situation er det vigtigt at have styr på, hvad der er tilladt rent skatteteknisk, og hvad der i øvrigt skal ske fremefter. Derfor kan det svare sig at bruge en boligadvokat med fingeren på pulsen til at gennemse købspapirer, lejekontrakten og den slags formaliteter, når der skal indgås aftaler.

Men hvordan finder man en velegnet boligadvokat, der ikke er alt for dyr og samtidig giver sig tid til at rådgive ordentligt om de københavnske boliger og kender til alle faldgruberne?

Et godt udgangspunkt er at forsøge at gå efter en boligadvokat, som er medlem af Danske Boligadvokater. Der er tale om en forening for advokater med netop dette speciale, og der findes en certificering, alle medlemmer skal leve op til i forhold til etik og viden om området, hvorfor der typisk vil være en højere standard af advokatviden end på det frie marked.

Det kan også være en rigtig god idé at lade en boligadvokat gennemse regler og paragraffer, når man indgår en handel om at købe en andelslejlighed. Det går især stærkt på dette område i København for tiden, og mange undervurderer, hvor stor betydning de fælles lån i foreningen og mulighederne for at leje ud har. Eller kan få!

Et godt trick er at sikre sig ved at tage et advokatforbehold, når man skriver under på noget.

“Så sikrer man sig, at man kan nå at gennemgå økonomi og vilkår sammen med sin advokat,” siger Niels Erlandsen fra Danske Boligadvokater.

Vær dog opmærksom på, at det koster et gebyr, hvis man skulle fortryde. Sælger får tildelt en procent af købesummen som gebyr ifølge gældende regler.

Det er muligt at læse om aktuelle priser for at anvende boligadvokater i dette link: Boligadvokat København

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
4.5 (90%) 2 votes

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *